Bourgondisch Boxmeer
Introductie Bourgondisch BoxmeerLocatie Bourgondisch BoxmeerDeelnemers Bourgondisch BoxmeerGoede doel Bourgondisch BoxmeerSponsors Bourgondisch BoxmeerDisclaimer en Organisatie Bourgondisch Boxmeer
Bourgondisch Boxmeer Goede Doel Furaha

Deelnemers in 2016:
’t Vertrek, Café-Restaurant
De Witte Brug, Restaurant
Hotel / Restaurant Riche
Restaurant De Heerlijkheid
Grand Café De Douairière
Iberia Benelux Spaanse wijnen
Oele Tôn's Gasterij
Café Eethuis Het Posthuis
Restaurant Smaak
Coffyn, Koffiehuis & Branderij

Goede doel Bourgondisch Boxmeer 2016: Stichting Fuhara Orphans

Rotary Cuijk~Maaskant ondersteunt dit jaar met de opbrengsten uit Bourgondisch Boxmeer: Stichting Furaha Orphans, Homa Bay,  Kenia. De aanvraag hiervoor werd ingediend door Wilhelmien Roelofs uit Vortum-Mullem, die zich al geruime tijd met hart en ziel ontfermt over de wees- en schoolgaande kinderen.

Stichting Furaha bouwde in 2013-2014 een weeshuis voor 25 kinderen én een basisschool die toegankelijk is voor de weeskinderen maar tegelijkertijd ook voor de omwonende kinderen. De weeskinderen wordt onderdak geboden, daarnaast kunnen alle kinderen deelnemen aan het onderwijs en worden zij voorzien van voeding, kleding en medicatie als dit nodig is. Bovendien worden kinderen in een veilige omgeving, én op verantwoorde wijze begeleid naar een toekomst waarin ze een zelfstandig leven kunnen leiden met een beter perspectief.

In de afgelopen paar jaren is er al veel gerealiseerd. Zo werd bijvoorbeeld het huis, -een thuis-, gebouwd voor de weeskinderen. Dit huis wordt gerund door een vaste “moeder”, wat inhoudt dat er nu elk moment van de dag iemand voor de kinderen is. Ook werd er geïnvesteerd in schoolmaterialen en kunnen de docenten nu met de juiste schoolboeken werken. Ook werd een groententuin aangelegd  en recent een toiletgebouw gebouwd.

Wat staat er gepland voor 2016-2017
Voor dit jaar staan o.a. de aanpassingen van het huidige gebouw op de planning, maar ook de watervoorzieningen, (i.s.m. stichting Namelok uit St. Anthonis, eerder gesteund door Rotaryclub Cuijk-Maaskant).
Daarnaast wordt er gewerkt om voorzieningen voor het voortgezet onderwijs te kunnen realiseren. Hiervoor zijn o.a. nieuwe klaslokalen nodig en er worden  praktijkleersituaties gecreëerd zoals werken in de groentetuin, naailessen, vee/kippen verzorgen etc.

Bourgondisch Boxmeer Goede Doel Furaha

Meer informatie op de site van Stichting Fuhara


Stichting Bourgondisch Boxmeer  |  Steenstraat 144, 5831 JK Boxmeer  |  info@bourgondischboxmeer.nl  |  www.bourgondischboxmeer.nl  |  kvk nr. 17203181